Ljudska prava u školama?

Go down

Ljudska prava u školama?

Postaj  Admin on 03.12.10 14:44

Treba li u školama postojati poseban predmet u kojem se uče ljudska prava? Što su
prednosti, a što nedostaci uvođenja posebnog predmeta? Na koje se još načine mogu
učiti ljudska prava u školi?


Admin
Admin

Broj postova : 3
Join date : 02.12.2010

Korisnički profil http://forumzaprava.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Školarci, njihova prava i obaveze

Postaj  vdusak on 20.12.10 15:29

Dragi srednjoškolci,

ne javljate se. Hajde da razgovaramo. Jeste li doista zadovoljni izabranom školom ili vam je svega dosta?! . Ne odustajte, bez škole nemate izbora!. Škola vam daje formalna i neformalna znanja. Za njih dobivate formalne potvrde. Temeljem potvrda i određeno zanimanje! Tko je obučen i školan, a usto ima i znanje i zna ga koristiti, ima izbor. To ne znači da ćete postati baš ono što ste u djetinjstvu htjeli, pa se školali i studirali. Ali kad imate obrazovanje možete birati. Postati mehaničar, pilot, vozačica formule 1 ili profesorica ako, niste obrazovani i niste stekli potrebne vještine možete birate samo ono za što vas odaberu drugi.

I još nešto, a VAŽNO. Nije da neće biti kršenja vaših ljudskih prava ako ste obrazovani, no tada ćete se Vi znati izboriti za njih. Ako znadete raditi svoj posao, vaše sposobnosti rastu, ali raste i vaše samopouzdanje. Postajete MAJSTORI svog zanata. Cijenite svoj i tuđi rad i znanje. Samostalniji ste i ne ovisite uvjek samo o poslodavcu, jer Vas često ocjenjuju i oni izvan vaše radne sredine koji koriste vaše usluge i vaše proizvode.

ONAJ KOME NIJE DOSTUPNO OBRAZOVANJE, ČESTO NEMOŽE OSTVARITI NITI ELEMENTARNA PRAVA, KAO ŠTO JE PRAVO NA RAD. Zato izdržite, obrazovanje se uvijek isplati.

Vesna Dušak

vdusak

Broj postova : 2
Join date : 17.12.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.